BitMEX werpt 45.000 Bitcoins af als voordeel van vier belangrijke uitwisselingen

Nadat de Amerikaanse overheid BitMEX in rekening heeft gebracht , heeft het uitwisselingsbedrijf tot 45.000 Bitcoin Code verloren, waardoor Huobi, OKEx, Binance en Gemini de grootste begunstigden zijn van de malaise van de beurs.

Alleen al deze maand werden BitMEX en zijn leiderschap aangeklaagd door zowel de DOJ als de CFTC

Alsof dat nog niet genoeg was, werden de oprichters van de beurs en CEO Arthur Hayes aangeklaagd door de Amerikaanse regering.

Als reactie op het nieuws was de markt getuige van een sterke daling van de activiteiten voor veel van de grootste activa van blockchain. De scherpe daling en de daaropvolgende weerslag resulteerden in een toename van handelsactiviteiten voor andere topbeurzen in de wereld .

Het was een duidelijk teken dat investeerders en handelaren na het incident niet al te veel vertrouwen hadden in de beurs.

Het probleem van BitMEX gaat door

Het is niet de eerste keer dat de beurs met een financiële inzinking kampt. Na een black-out op zwarte donderdag waardoor gebruikers hun activa niet konden verhandelen of opnemen, begon BitMEX zijn reputatie te verliezen. Het vertrouwen van de deelnemers aan de beurs daalde aanzienlijk tijdens de eerste crisis van de beurs. Nu lijkt het erop dat de deelnemers zelfs meer vertrouwen in de uitwisseling hebben verloren, aangezien massale opnames volgden na de tweede uitgifte.

Gebaseerd op gegevens van Crystal blockchain, is de hoeveelheid Bitcoin die de uitwisseling verlaat, meer dan 45.000 Bitcoins. Hoewel BitMEX ernstige problemen heeft om Bitcoins binnen de beurs te houden, oogsten andere concurrerende beursbedrijven goed van het verlies van Bitminex.

Beurzen zoals Binance en Gemini lijken de grootste winnaars te zijn van de uitstroom, gevolgd door Huobi en OKEx . Meer dan 20.000 Bitcoins zijn al overgedragen van BitMEX naar die exchanges.

Maar er wordt aangenomen dat de resterende 25.000 Bitcoins in handen zijn van andere beurzen. Met het enorme aantal uitstromen van BitMEX heeft de beurs een lange weg te gaan om het vertrouwen van investeerders terug te winnen en voet aan de grond te krijgen in de branche.

Het is niet duidelijk hoe de uitwisseling van plan is om de problemen die het heeft op te lossen of dat het uiteindelijk zal uitsterven zoals zoveel andere uitwisselingen in het verleden.

Volgens Lance Morgrinn, een voormalig toezichthoudend agent bij het Department of Homeland Security en de chief executive officer van Blockchain Intelligent Group, zal BitMEX hoogstwaarschijnlijk te maken krijgen met geldboetes, met name de leidinggevenden van het bedrijf. De straffen zullen zijn om te voorkomen dat ze in de toekomst onwettige activiteiten ontplooien. Maar de tijd zal uitwijzen of de beurs kan opstaan ​​uit de huidige onrust en zijn status als topbeursbedrijf ter wereld kan behouden.