Kongressen skyller på Robinhood, inte Reddit

Vi lärde oss inte mycket nytt i dagens utfrågning, men rampljuset var definitivt på spelade handelsappen, snarare än handlarna på r / WallStreetBets.

Vlad Tenev, VD för Robinhood, upptagit i hög grad den heta platsen i dagens utfrågning inför husets finansiella kommitté över januariens volatilitet på marknaden.

Ingen av företrädarna verkade särskilt intresserad av att sätta skruvarna på Reddits VD Steve Huffman, och många tycktes ge Keith Gill samma rekvisita som vi andra gjorde.

Det här är inte de marknadsmanipulatorer du letar efter

Gill var, i rättvisans skull, den mest omtyckta karaktären inblandad och introducerade sina kommentarer genom att säga ”Några saker är jag inte: Jag är inte en katt och jag är inte en ackrediterad investerare.” Gill, som verkligen startade den här händelsekedjan genom att publicera om sin investering i GameStop i juni 2019, fördubblade till och med sin åsikt att GME fortfarande är ett bra köp idag, till nuvarande priser. Detta trots att vild GME-handel har lockat till brottsutredning .

Den bristen på granskning av Gill och Huffman gör mycket för att dämpa den utbredda rädslan för att händelserna kring explosiv handel med GameStop (GME) -aktier i slutet av januari skulle starta sonder till sociala medieplattformers roll i potentiell marknadsmanipulation.

Detta är till och med när House Antitrust Subcommittee meddelade idag fler utfrågningar för att granska de största aktörerna i sociala medier. Reddit verkar för närvarande ha flugit under radaren.

Kongressledamoten Warren Davidson, som sitter i kommittén, noterade detta sällsynta område av konsensus och berättade för Cointelegraph: ”Jag var hoppfull direkt utanför porten för att tidigt i nyhetscykeln stod AOC för Reddit-användare och sa att dessa människor borde ha rätt till handel. Och sedan sade Ted Cruz, i andra änden av det politiska spektrumet, „ja, vi håller med.“ “

Tenevs affärsmodell

Även om republikanerna i stort sett var mildare än demokrater när det gällde Robinhoods verksamhet och särskilt företagets kontroversiella avstängning av att köpa men inte sälja GME och andra högvolatilitetsaktier, ville alla ha svar från Tenev.

Arten av Robinhoods intäktsmodell, som baseras på försäljning av orderflöde , samtidigt som den reklamerar sig själv som kommissionsfri, föll under massgranskning, liksom dess beroende av en insättning av kapital på 3 miljarder dollar för att uppfylla säkerhetskraven.

„Jag tror att en sårbarhet tydligt visades i din affärsmodell“, sade kongressledamoten Anthony Gonzales medan han ifrågasatte Tenev. „Vi kan bara inte leva i en värld där mina väljare kan få sina aktier avvecklade om du inte kan ringa ett kapital.“

Många påstod Robinhoods påståenden om att vara upptagen med att demokratisera finans. Tenev pressade konsekvent siffran på 35 miljarder dollar eftersom Robinhood-användarnas totala vinster, vilket rep. Jim Himes sa „du och någon annan som är utbildad i finans vet att är meningslös utan avkastning.“

Men medan dagens utfrågning avslöjade mycket fientlighet mot Tenev, var det inte så pedagogiskt.

Trots ordförandeskap Maxine Waters uppmaning att ”Detta är inte någon politisk teater alls” tycktes det inte finnas någon samordnad känsla för lösningar på den episka handeln som drivit GameStops (GME) meteoriska uppgång i slutet av januari.